جوشکاری طلا و جواهرات از اقدامات مورد نیاز برای ساخت انواع طلا و جواهر می باشد که به روش های مختلفی انجام می شود.
جوشکاری، پروسه ای برای اتصال فلزات به همدیگر است. تفاوت در آلیاژ و ضخامت هر نوع فلز سبب می شود که برای جوش هر یک از فلزات از روش خاصی استفاده کنند. جوشکاری جواهرات با استفاده از تجهیزات خاصی صورت می گیرد.
جوشکاری جواهرات چیست؟
جوشکاری طلا و جواهرات از اقدامات لازم برای ساخت انواع جواهرات است که با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته و مختلفی انجام می شود. جوشکاری جواهرات باید در مکان مناسبی انجام شود. در بیشتر اوقات برای جوشکاری جواهرات از لحیم کاری استفاده می شود. اما در حالت خاص که به ظرافت کاری زیادی نیاز است از جوشکاری لیزری استفاده می کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
کاربردهای جوش کاری طلا و نقره
طلا بسیار ارزشمند است که برای موارد زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. تولید کنندگان جواهرات با بهره گیری از روش های گوناگون، فرآیندهای ساخت و پرداخت را بر روی فلزات پیاده سازی می کنند تا طلا و نقره را مطابق با شکل مورد نظر در بیایند. برای جوش کاری نقره و جواهر بایستی از تجهیزات مناسب استفاده نمود و به دانش و مهارت این کار توجه کرد.
جوشکاری نقره نیازمند دقت و ظرافت بسیار زیادی است. به منظور انجام جوش کاری باید تنظیمات مشعل جوش به درستی انجام شود. زیاد بودن شعله بیشتر از مقدار استاندارد سبب می شود که فلز سوخته شود. پایین بودن شعله سبب می شود تا جوشکاری به خوبی صورت نگیرد.
جوشکاری نقره از تکنیک های کاربردی برای تولید انواع جواهرات می باشد که بیشتر برای تولید انگشتر به کار می رود. بسیاری از طلا و جواهراتی که در ویترین طلا مشاهده می کنید، با روش های مختلف جوش کاری ساخته شده اند. مهمترین کاربردهای جوش کاری طلا و نقره شامل جواهرسازی و دندانپزشکی می باشد.
تعمیرات جواهرات با استفاده از جوش
یکی از کاربردهای جوشکاری طلا و جواهرات، تعمیرات جواهر است. بدین منظور می توان از روش های مختلف جوش کاری استفاده نمود. برخی از اقدامات تعمیراتی با جوش کاری، شامل موارد زیر است:
- تغییر در سایز جواهر: امکان بریدن و افزودن طلا و نقره با جوش وجود دارد. بخشی که بریده می شود و مجدداً جوش داده می شود، مجدداً امکان صاف کردن و پولیش کاری دارد.
- تعمیرات شکستگی جواهر
- برطرف کردن ایرادات و نواقص ریخته گری
- دوباره سازی کانال
- و …
جهت کسب مشاوره رایگان درباره دکوراسیون داخلی طلا فروشی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
روش انجام جوشکاری طلا و جواهرات
روشی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد، جوشکاری تیگ می باشد. این روش برای تولید جواهرات و صنایع دیگر به کار می رود. جوش های ظریف و مقاوم توسط این روش ایجاد می شود. جوشکاری تیگ با بهره گیری از گاز تنگستن خنثی صورت می گیرد. این روش به جوش آرگون شناخته می شود. همچنین می توان از روش دستگاه جوش لیزری، اسمیت و لمپرت استفاده نمود.
جوشکاری TIG بدین صورت است که باید از جوش اینورتر استفاده نمود. برای این کار به یک مشعل جوشکاری 50 آمپری نیاز است. الکترودهایی که برای این کار لازم است، باید الکترودهای 020 یا 040 باشند. احتمالاً به گاز محافظ آرگون نیاز است. با برخورداری از تجهیزات لازم و آماده نمودن آن با روش های مناسب، امکان جوشکاری طلا و جواهر به آسانی وجود دارد.
تجهیزات موردنیاز جوشکاری طلا و جواهرات
- دستگاه جوش تیگ
- دستگاه جوش لیزری
- دستگاه جوش اسمیت
- دستگاه جوش لمپرت
در جوشکاری با روش تیگ باید به این مسئله توجه نمود که جوشکاری در حرارت بالا و به همراه پاشش مواد مذاب صورت بگیرد. این کار به رعایت ایمنی نیاز دارد. اشخاصی که این کار را انجام می دهند، باید به موارد ایمنی توجه کنند. تهویه مناسب در زمان جوش کاری طلا از اهمیت زیادی برخوردار است و باید از شیلد، عینک و دستکش استفاده نمود.
جوشکاری لیزری بدین صورت است که حرارت لازم توسط لیزر فراهم می شود. پس از انتقال حرارت، فلز به تدریج شروع به ذوب شدن می کند و جوشکاری صورت می گیرد. مزایای جوش لیزری شامل وجود کمترین اثر ناشی از جوش روی محصول مورد نظر، قابل استفاده برای جوش فلزات گران بها و ظرافت بسیار بالای کار است.
یکی از روش های جوشکاری طلا و جواهرات، جوش با اسمیت می باشد. این روش توسط سرپیک و ترکیب گازها مثل بوتان، پرسی و اکسیژن صورت می گیرد. سرپیک به خوبی می تواند جوش فلزات را با ظرافت بسیار بالایی انجام دهد. امکان نقطه زنی توسط این روش وجود دارد.
جوشکاری طلا با لمپرت دارای این مزیت است که دستگاه مورد استفاده بسیار سبک است و قابل جابه جایی است. این جوشکاری به آسانی انجام می شود. در این روش، امکان کنترل حرارت وجود دارد. بسیاری از محصولات ظریف را می توان با این روش جوش داد. گاز آرگون برای افزایش کیفیت جوش بسیار مناسب است.
فرآیند کلی جوشکاری طلا و جواهرات و نقره
فرایند کلی جوشکاری طلا بسیار ساده است و صرفاً به رعایت نکات ایمنی نیاز دارد. توجه داشته باشید که هر چقدر سرعت کار بیشتر باشد، راندمان جوش کاری افزایش خواهد یافت. بنابراین افرادی که می خواهند به جوش های طلا و جواهر اقدام کنند باید از دستگاه و تجهیزاتی استفاده کنند که سرعت کار آنها را افزایش دهند.
بهترین تجهیزات برای جوش طلا و نقره، دستگاه هایی هستند که جوش را به صورت موضعی با دقت بسیار زیاد به گونه ای انجام دهند که هیچ اثری از جوشکاری در اطراف باقی نماند. جوشکاری لیزری نسبت به جوشکاری سنتی، مزایای بسیار زیادی دارد که مهمترین آن افزایش سرعت کار است.
تفاوت جوشکاری و لحیم کاری طلا چیست؟
توجه داشته باشید که میان جوشکاری طلا و جواهرات و لحیم کاری تفاوت هایی است. لحیم کاری برای اتصال دو فلز به یکدیگر با بهره گیری از یک آلیاژ جانبی به کار می رود. اما جوشکاری با شعله و الکترود برای متصل کردن صورت می گیرد.
انتقال حرارت در لحیم کاری از نوک هویه به قطعه انجام می شود و برای وصل کردن قطعه ای به قطعه دیگر صورت می گیرد. ولی جوشکاری جواهر با تجهیزاتی که در توضیحات قبل به آنها اشاره نمودیم، انجام می شود. هر یک از این روش ها در مواقعی مناسب تر هستند.