تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی تقریباً زیاد است و برای خرید تعداد بالا، این اختلاف قیمت چشمگیرتر خواهد بود.
چنانچه سکه غیربانکی طلا باشد و عیار آن بین 18 الی 22 باشد، این اختلاف قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی شاید به میزان بالای 5 میلیون تومان برسد.
خرید ربع سکه، یکی از بهترین روش ها برای سرمایه گذاری است که ممکن است در بازه زمانی کوتاه یا بلند مدت به شدت سودده باشد. وضعیت بازار تعیین می کند که خرید سکه در کوتاه مدت سوددهی بالایی خواهد داشت یا اینکه باید صبر کرد تا در دراز مدت بتوان به سود دهی رسید.
سکه بانکی و غیربانکی چیست؟
تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی سبب می شود که بسیاری از افراد به دنبال خرید سکه بانکی باشند. سکه از سوی دولت با نظارت بانک مرکزی کشور ضرب می شود. سکه هایی که توسط بانک مرکزی ضرب می شوند، سکه های بانکی نام دارند. اما سکه های غیر بانکی، سکه هایی هستند که از سوی اشخاص یا شرکت ها ضرب می شوند.
سکه های بانکی در وزن، عیار و شکل معینی ضرب می شوند و کاملاً تضمین شده می باشند. ولی سکه های غیربانکی اصلاً استاندارد مشخصی ندارند و احتمال اینکه در وزن و عیار مختلفی تولید شوند، وجود دارد. ضرب سکه خارج از چهارچوب بانک مرکزی و به دست افراد غیر قانونی است و مجازاتی را برای آنها به دنبال دارد.
انواع سکه های بانکی
تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی برای خریداران سکه حائز اهمیت است. سکه های بانکی شامل تمام سکه امامی، سکه تمام بهار آزادی، نیم سکه بهار آزادی، ربع سکه بهار آزادی و سکه گرمی می باشند. در واقع برای اینکه قدرت خرید سکه برای افراد با بودجه های مختلف وجود داشته باشند، سکه را در اوزان مختلفی تحت عناوین تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه و سکه گرمی تولید می کنند.
جهت کسب مشاوره رایگان درباره دکوراسیون داخلی طلا فروشی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
انواع سکه غیربانکی
سکه های غیربانکی را به سه دسته تقسیم می کنند که شامل گزینه های زیر است:
سکه غیربانکی طلا دارای عیار استاندارد:
تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی بیانگر این است که بهترین ربع سکه برای سرمایه گذاری، ربع سکه بانکی است. این سکه از آلیاژ سکه بانکی درست شده است و عیار مشخصی دارد.
امروزه برخی از معاملات میان افراد و مجموعه ها با سکه غیربانکی طلای دارای عیار استاندارد صورت می گیرد. بعضی از اشخاص برای بوجود آوردن حباب از سکه غیرامامی طلای با عیار مشخص بهره می گیرند و این مسئله سبب می شود که به سود بالایی دست پیدا کنند. این سکه از سوی طلافروشی ها مطابق با وزنش خریداری می شود.
سکه غیربانکی طلا دارای عیار پایین:
این سکه ها دارای عیاری پایین تر از عیار سکه بانکی می باشند. عیار سکه ها به صورت دقیق مشخص نیست. چرا که تشخیص عیار به این سادگی نیست و در اغلب مواقع عیار آن به صورت تخمینی برآورد می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
سکه غیربانکی غیرطلا ( بررسی تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی )
این سکه از طلا نیست و از جنس نقره و مس می باشد. گاهی این سکه را آبکاری کرده و روکش طلایی روی آن قرار می دهند. چنانچه طلافروشان و سکه فروشان متوجه طلا نبودن این سکه شوند که در اغلب اوقات این گونه است، از خرید آن خودداری می کنند. اگر این سکه ها از جنس نقره باشند ارزش خرید و فروش دارند. در غیر اینصورت برای اهداف دیگری به کار می روند.
بررسی تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی
تفاوت های کلی میان این دو نوع سکه به موارد زیر مربوط می شوند:
قیمت: سکه های بانکی با معیار استاندارد بانک مرکزی ساخته می شوند و قیمت سکه بانکی با توجه به میزان عرضه و تقاضای خرید سکه مشخص می شود.
البته عوامل دیگری مانند حباب سکه در تعیین قیمت اثر گذار هستند. در محاسبه قیمت سکه غیربانکی میزان ثابتی به عنوان اجرت ساخت شرکت یا تولیدکننده لحاظ می شود.
وزن و نوع و تاریخ ضرب: به انواع سکه های بانکی و غیربانکی در توضیحات قبل اشاره نمودیم و متوجه شدیم که هر نوع دارای دسته بندی مشخصی هستند.
وزن و تاریخ ضرب سکه بانکی و غیر بانکی با یکدیگر متفاوت هستند. وزن و عیاری که بانک مرکزی برای ضرب سکه های بانکی درنظر می گیرد کاملاً مشخص است و هیچ تغییر و تحولی در این زمینه رخ نمی دهد. اما تولید کنندگان مختلف برای سکه های غیربانکی، مشخصات مختلفی را درنظر می گیرند.
روش های تشخیص سکه بانکی و غیربانکی
با توجه به تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی باید خریداران سکه به بانکی یا غیربانکی بودن سکه موردنظر توجه داشته باشند. برای تشخیص این دو سکه باید به موارد زیر توجه نمود:
- کیفیت ساخت سکه بانکی کاملاً بیشتر از سکه غیربانکی می باشد. اگر به سکه بانکی دقت شود، کاملاً مشخص است که ضخامت، کنگره ها و طرح های آن ظریف و دقیق طراحی شده اند.
- وزن سکه های بانکی مشخص است و مطابق با استانداردهای بانک مرکزی می باشد. اما سکه های غیربانکی دارای وزن پایین تری می باشند.
- توجه کنید که عیار سکه بانکی 900 در 1000 می باشد که خلوص 90 درصدی دارد. اما عیار تولید سکه های غیربانکی کاملاً مشخص نیست.
- سکه های غیربانکی معمولاً بسته بندی بی کیفیتی دارند و دارای هولوگرام اصل نمی باشند.
چندین راه برای تشخیص سریع سکه بانکی و غیربانکی
در بررسی تفاوت قیمت ربع سکه بانکی و غیربانکی، یکبار دیگر به روش های تشخیص این دو سکه با یکدیگر می پردازیم تا سریعاً بتوانید این سکه ها را از یکدیگر تشخیص دهید.
سکه های بانکی دارای کنگره های یکدست هستند اما سکه های غیربانکی فاقد کنگره های یکدست می باشند. سکه بانکی دارای سطح تختی هستند اما سکه های غیر بانکی دارای اندکی حالت محدب می باشند.
ضخامت تمامی ربع سکه های بانکی یک اندازه می باشد اما ربع سکه های غیربانکی دارای ضخامت مختلفی می باشند. چاپ طرح سکه بانکی به صورت منظم است اما چاپ طرح سکه غیربانکی به صورت نامنظم می باشد.
اگر به ظاهر ربع سکه های بانکی و غیر بانکی توجه کنید، می توانید به سادگی آنها را از یکدیگر تشخیص دهید البته برخی از تولیدکنندگان این ربع سکه ها را به ربع سکه های بانکی بسیار شبیه درست می کنند.